Baby & kind

– Onverklaar gedrag wordt verklaarbaar door de geboorte in kaart te brengen

Als jij als moeder tijdens je zwangerschap stress hebt gevoeld, vanwege heftige situaties die je meegemaakt hebt, heeft dat veel impact op jou gehad. Dit kan van alles zijn: van het overlijden van een dierbare, stress op je werk, angst in je zwangerschap of voor je bevalling, complicaties of een heftige zwangerschap. Maar naast de impact die het op jou heeft gehad, heeft deze situatie ook invloed op je kindje. Alle emoties die jij voelt, voelt je kindje (in je buik) ook en sterker nog: je kindje maakt zich deze emoties eigen als eigen emoties. Emoties en stress kun je natuurlijk niet voorkomen, maar besef wel dat het invloed heeft.

Daarnaast speelt de geboorte van je kindje een grote rol. Hoe is de geboorte verlopen? Ging deze snel en pijnloos of is er ingegrepen? Is je kindje geboren met een keizersnede? Of was er sprake van een vroeggeboorte? Heeft je kindje op je borst mogen liggen of is je kindje direct bij je weggehaald? Zonder dat we het vaak weten, heeft dit veel invloed op hoe je kindje in het leven staat.

Mogelijk is er voor jou als ouder sprake van onverklaarbaar gedrag. Waarom is je kindje soms zo verdrietig? Of waarom heeft het moeite met bepaalde situaties? Wellicht sta je er als ouder wellicht niet bij stil dat het naar de zwangerschap of geboorte te herleiden is.

Zonder dit te helen, blijft dit voortbestaan en zal het in het verdere leven kunnen leiden tot minder zelfvertrouwen, het moeilijk kunnen reguleren van stress of snel overprikkeld zijn. Alles wat er gebeurd is vanuit een zwangerschap en geboorte heeft invloed op hoe jouw kindje in het leven staat. Hier kunnen we mee aan de slag gaan, zodat je kindje vol rust en vertrouwen met bepaalde situaties kan omgaan.

Herken je dit?

  • Je hebt een baby of kindje die onrustig is, veel huilt en/of slecht slaapt. Je baby is op veel momenten ontroostbaar, zonder aanwijsbare reden.
  • Je kindje heeft verlatingsangst of mogelijk andere angsten.
  • Je kindje vertoont soms onverklaar gedrag (eigenlijk is vanuit inzichten alle gedrag te verklaren) en je kunt er niet de vinger op leggen waardoor dit komt.
  • Je kindje vindt het moeilijk om in zijn lijf te komen en is snel overprikkeld.
  • Je kindje heeft minder vertrouwen in zijn eigen kunnen, is onzeker en vindt het lastig met onverwachte situaties om te gaan.
  • Je kindje heeft mogelijk een geboortetrauma door een heftige bevalling. Bijvoorbeeld een ziekenhuisbevalling, zeer pijnlijke bevalling, keizersnede, een vroeggeboorte, je kindje is direct bij je weggehaald, couveuseperiode, verdoofd, zuurstoftekort bij je kindje of de navelstreng om de nek.
  • Je voelt dat je kindje niet goed bij je gehecht, contact maken met je kindje is moeilijk of je wilt de hechting juist helen doordat de geboorte of de periode daarna niet is gelopen zoals je je had voorgesteld.

Dit is een greep uit de situaties. Eigenlijk kan ik met alle klachten aan de slag. Twijfel je of wil je meer weten. Neem contact met mij op.

Ik heb Lisette gevraagd naar mijn baby van 5 maanden te kijken. Ik merkte al een tijd dat hij snel van slag was door bijvoorbeeld harde geluiden of na even spelen. Hij huilde best veel.

Lisette heeft een nei sessie op afstand gedaan. Er kwam uit dat Manu snel gefrustreerd is en erg prikkelgevoelig. Hij had last van emoties die hij had overgenomen van mij tijdens het derde trimester van mijn zwangerschap. Wat daar uit kwam was zo typerend. Precies de dingen waar ik tegenaan liep in die tijd. Manu had daar nu last van. 

Na de sessie merkte in al heel snel verschil. Zo bijzonder! Mijn moeder merkte het ook al op. Mijn zoontje is sindsdien veel vrolijker en prikkels komen minder hard binnen. Ik ben Lisette daarvoor erg dankbaar! Ze is erg kundig en weet precies de vinger op de juiste plek te leggen. Echt heel fijn! 

Claudia

Helen vanuit inzicht in geboortepatroon

Eigenlijk kunnen we met allerlei klachten aan de slag om vanuit de zwangerschap en geboorte dingen los te laten. Want de zwangerschap en geboorte geven een imprint voor het leven mee. Maar is deze ervaring niet geheel verlopen zoals gewenst, was er bijvoorbeeld veel stress tijdens de zwangerschap of tijdens de geboorte dan heeft je kindje dit ook gevoeld. Niet iets om je schuldig over te voelen want soms lopen dingen anders. Maar wel goed om je bewust te zijn dat je kindje deze ervaring meeneemt. En nog belangrijker: je kunt dit helen.
Veel is opgeslagen in het onderbewustzijn en situaties in het hier en nu triggeren waardoor je kindje onbewust weer terug gaat naar die eerste ervaring.
Bijvoorbeeld afscheid nemen op school is lastig en kan onbewust herinneringen oproepen bij je kind naar de eerste momenten na de geboorte waarbij je kind niet bij je kon liggen of zelfs is weggehaald omdat het medisch noodzakelijk was. Emotioneel is dit een heftige situatie voor je kind.
We brengen deze opgeslagen emoties en herinneringen in kaart.
Door die opgeslagen emoties en herinneringen in kaart te brengen wordt gedrag ineens wel verklaarbaar en kan het opgelost worden.
Als je hier meer over wilt weten, kijk even bij methodieken hoe ik werk.

Als een kindje een mooie, rustige geboorte heeft gehad en direct op de borst van moeder heeft mogen liggen, heeft het een voorsprong en zal het waarschijnlijk goed kunnen omgaan met stress en voelt het kindje zich vaker gezien en gehoord in zijn behoeftes. Als jij deze pagina leest, is dat waarschijnlijk in jouw geval anders verlopen. Weet ook: dit proces kun je helen. Gun jezelf dat en je kindje, zodat je kindje daar geen last meer van hoeft te hebben. 

Je helpt je kindje zich los te maken van spanningen en patronen die gevormd werden tijdens deze pre- en perinatale periode. Baby’s van wie het geboorteverhaal wordt gezien, kunnen de spanning die vaak uitmondt in angst, ongeduld, huilen, moeilijk slapen etc.  beter van zich afzetten.

 

 

 

Het is niet altijd noodzakelijk dat je kind hierbij aanwezig is. Je kind staat nog heel erg in verbinding met jou, dus tot ongeveer 10 jaar kan ik met jou als moeder aan de slag en heeft dit direct effect op je kindje.

Het is lastig vooraf aan te geven hoeveel sessies nodig zijn. Soms is er direct resultaat, soms duurt het wat langer. Gemiddeld is er resultaat na 1 tot 3 sessies.

Kosten: per sessie van 45-60 minuten: € 85,-.

Wil je een afspraak maken? Je kunt via onderstaande knop je boeking maken. Daarna krijg je van mij een link toegestuurd om een afspraak in te plannen.

Liefde vermenigvuldigt zich wanneer

je het samen deelt.

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten als ik jouw hulp inschakel?

We gaan samen aan de slag met waar jij (je kindje) tegenaan loopt. Veelal test ik uit de met de biotensor (dat is een meetinstrument om contact te maken met je onderbewustzijn), maar ik kan je soms ook praktische interventies geven, welke je zelf ook nog kunt toepassen thuis. Door te helen op het niveau van het onderbewustzijn werkt het ontzettend krachtig. En je kunt veelal zonder te veel moeite jouw “pijn” verwerken en loslaten.

Kan ik ook losse uren coaching bij jou aanvragen?

Als het puur gaat om klachten bij je baby of kindje kan ik losse uren gebruiken om de zwangerschap en geboorte in kaart te brengen en hiermee aan de slag te gaan. Neem via het contactformulier contact met mij op om samen een afspraak in te plannen.

 

Worden afspraken vergoed door de zorgverzekering?

Afspraken worden niet (ook niet deels) vergoed door de zorgverzekering. Dit omdat ik vrij wil blijven om mijn eigen keuzes te maken waarin ik me wil blijven ontwikkelen, zodat ik jou het beste kan blijven bieden. Daarbij wil ik niet vastzitten aan regelgeving of eisen daarin die jou wellicht niet ten goede komen.

Als je in loondienst werkt, kun je met je werkgever overleggen of je aanspraak kunt maken op een budget dat beschikbaar is voor coaching en/of persoonlijke ontwikkeling. 

Benoem bij je werkgever wat de reden is dat je dit wilt en wat het jou kan opleveren. Voor je werkgever zal dit dan ook alleen maar in het voordeel werken als jij beter in je vel zit.

 

Ik twijfel. Kan ik met jou overleggen over wat ik moet doen?

Uiteraard! Ik denk graag met je mee, zodat ik jou op de best mogelijke manier kan helpen. 

Neem contact met me op via de contactmogelijkheden op mijn website. 

 

Heb je een andere vraag?

Neem gerust contact met me op via het contactformulier of de contactgegevens die op mijn website vermeld staan.