Herken jij je in de volgende situatie?

 • Je worstelt met een schuldgevoel, ondanks dat je weet dat je niet schuldig bent.
 • Je voelt je onzeker.
 • Kom op, ga door. Dat leg je jezelf op. Je praat er weinig over, maar toch wil je je verhaal wel kwijt.
 • Je voelt je bezwaard naar anderen om weer over je zwangerschaps- of bevallingsverhaal te beginnen. Je hebt het gevoel dat je je zwangerschap niet hebt kunnen afsluiten.
 • Je hebt onrustige nachten, slaapt slecht of hebt veel dromen.
 • Je hebt een huilbaby of een baby die op veel momenten ontroostbaar is, zonder aanwijsbare reden.
 • Je merkt aan alles dat je je emoties niet verwerkt hebt. Je hebt langer last van kleine dingen en bent niet jezelf.
 • Als je over je situatie praat, merk je ook heel duidelijk dat je situatie niet verwerkt is.
 • Je vraagt veel van jezelf en trekt alles naar je toe.
 • Je maakt je druk om (kleine) dingen en om je baby. Daarnaast ben je druk in je hoofd met van alles.
 • Tijd voor jezelf nemen vind je erg lastig. Je cijfert jezelf weg.
 • Je voelt je moe, lusteloos, verdrietig, angstig, hebt minder geduld en irriteert je snel aan kleine dingen. Je batterij begint op te raken.
Tijd om er iets mee te doen. Want niet alleen jij hebt er baat bij, ook je kindje.

Vrijblijvend gesprek

Wil jij weten wat jij in jouw specifieke situatie kunt doen. Hoe je de eerste stap kunt zetten. Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me aan. We brengen samen in kaart waar je staat en of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Over Lisette

Hi, ik ben Lisette Kotte-Ketelaar en woon met mijn partner en 2 kinderen in Wijchen.

Een paar jaar geleden is onze zoon te vroeg ter wereld gekomen waarna een pittige periode volgde voor ons als gezin. We waren natuurlijk veel in het ziekenhuis, maar ook bij onze dochter. Vooral dat leidde tot schuldgevoel en verdriet. Want als kersverse mama wil je niets liever dan samen zijn met je gezin. 

Maar na deze periode in het ziekenhuis merkte ik dat ik niet de oude was. Ik was moe. En door alle zorgen die ik had gehad en het zorgen voor de kinderen liep ik mezelf een beetje voorbij. 

Door mijn emoties bij de oorzaak aan te pakken, heb ik op een krachtige en fijne manier deze periode verwerkt en heb ik geen andere hulp nodig gehad. En oorzaak ligt altijd in het onderbewustzijn. Daar waar jij al je ervaringen en emoties opslaat. 

Daarom help ik nu andere vrouwen in hun periode rondom en tijdens de zwangerschap. En na de bevalling, ook bij heftige situaties om de onderliggende oorzaak aan te pakken, patronen te doorbreken die voor jou niet helpend zijn en in liefde en verbinding voor jezelf te zijn. Dit gun ik jou ook. 

 

             Liefde vermenigvuldigt zich                         wanneer je het samen deelt. 

Hoe zou het voor je zijn als…

 • Alles wat zachter wordt en je de situtie kunt verwerken.
 • Je hoofd leeg is.
 • Je zelfvertrouwen groot is.
 • Jij kunt loslaten en niet meer alles controle hoeft te kunnen houden.
 • Jij de rust en het vertrouwen kunt terugvinden in jezelf.
 • Jij beter kunt slapen.
 • Jij je niet gejaagd voelt.
 • Jij beter reageert op je partner.
 • Jij lekkerder in je vel zit, waardoor jij meer aan kunt en achter je eigen keuzes kunt staan.
 • Je kindje veel rustiger is en minder tot niet meer huilt.
 • Jij voor jezelf kunt (leren) kiezen.
 • Jij jezelf volledig kunt omarmen en vanuit pure liefde kunt opvoeden.

  En hoe fijn is het dat je dit eigenlijk op een hele vriendelijke en zachte manier kunt aanpakken door je “pijn” te verwerken en los te laten. Ik hoor het vaak terug dat mensen vooraf denken dat het ze heel veel energie kost om een traject in te gaan van coaching. Maar juist NEI is zo vriendelijk, het gaat eigenlijk vanzelf in je helingsproces. Het kost je echt letterlijk geen moeite. Je kunt op je stoel gaan zitten en eigenlijk alles op je af laten komen. Je onderbewuste doet het werk voor je.

  Wanneer is mijn therapie geschikt voor jou?

  Een geboorte op zich vormt al een ‘trauma’ voor een baby.  Denk daarbij aan de overgang van warme baarmoeder naar het leven buiten de baarmoeder, andere geuren, andere en hardere geluiden en fel licht. Maar ook het proces door het geboortekanaal, dit is een heftige ervaring voor zo’n klein mini mensje. Daar kunnen van allerlei patronen bovenop komen, door de manier waarop een baby ter wereld komt. En dat kan voor diepe imprints zorgen die je baby de rest van zijn leven meedraagt.

  Daarnaast kan de baby tijdens een zwangerschap ook al stress hebben ervaren bij jou als moeder in de buik. Of vooraf aan een zwangerschap, doordat er een grote wens was van vader en moeder, maar een zwangerschap niet lukte. Dit heeft allemaal gevolgen voor de manier waarop een baby/kind in het leven staat. En hier kunnen belemmeringen en overtuigingen ontstaan die een baby voor de rest van zijn leven bij zich draagt. Maar ook bij de moeder kunnen er vervelende situaties zijn geweest tijdens de zwangerschap of geboorte, waar jij of je baby last van kan hebben en waarop geheeld mag worden. Al deze aspecten kúnnen geheeld worden. Hieronder geef ik een aantal voorbeelden waarvoor je bij mij terecht kunt.

  Twijfel je over jouw situatie en of ik iets voor je kan betekenen. Neem gerust contact met me op.

  Vóór je zwangerschap

  • Als het jou en je partner niet lukt om zwanger te worden. Wat blokkeert jou om zwanger te mogen worden? Hiermee gaan we samen aan de slag, zodat jij overtuigingen kunt loslaten en wel zwanger kunt worden. Het is zeer gewenst dat beide ouders aanwezig zijn, zodat bij beide ouders gekeken/uitgetest kan worden welke blokkades er zitten en we dit bij de juiste persoon kunnen oplossen. 
  • Bij een abortus/miskraam/trauma – een periode van rouw en verdriet. Doordat vrouwen hun miskraam of abortus niet goed verwerken blijft er rouw achter in de baarmoeder. Voor een kindje dat zich hier later nestelt ontstaat er dan contact met een rouwende moeder. Deze kinderen resoneren vaak op o.a.: verdriet, zich niet welkom voelen, hebben concentratieproblemen, hebben angsten, hebben een verhoogde prikkelbaarheid en slaapproblemen. Door hiermee aan de slag te gaan kan uitgetest worden wat de reden is van de (meerdere) miskra(a)m(en) en waar het zieltje op resoneert. En het rouw in de baarmoeder kan hersteld worden, zodat er niets in de weg zal staan voor een nieuwe zwangerschap.
  • Mogelijk heb je je afgesloten voor pijnlijke en onverwerkte emoties uit je eigen kindertijd en wil je deze voor of tijdens je zwangerschap oplossen, zodat je deze niet doorgeeft aan je kind. Want als je je afsluit voor pijnlijke emoties, sluit je je ook af voor emoties van vreugde, warmte en geborgenheid. Heling van het gekwetste afgewezen innerlijk kind doe je door zelf zorg te dragen voor het kind in jezelf. Zo kom je zelf in een beter evenwicht.

   Tijdens je zwangerschap

   • Begeleiding tijdens de zwangerschap om meer aandacht te geven aan de baby of door ongemakken die je als moeder ervaart tijdens je zwangerschap en je kijk op de bevalling. Dit kan bijvoorbeeld als je ongeboren baby pijnplekken aanraakt die nog uitgewerkt mogen worden, zodat je je als moeder (en vader) zo goed mogelijk op de bevalling kunt voorbereiden. 
   • Of naast een medisch traject in de zwangerschap om jou te ondersteunen waar nodig.  Om jou vertrouwen te geven en je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Het medisch traject kan prima naast deze begeleiding lopen.  
   • Een IVF of ICSI traject vormt een ander traject dan een natuurlijk traject. Een eicel wordt buiten het lichaam bevrucht en teruggeplaatst. Dit heeft altijd een ander effect dan een kunstmatige bevruchting. En dit heeft dus ook een ander effect op je kind. Door tijdens het IVF of ICSI traject of tijdens je zwangerschap al te ondersteunen, kunnen jij en je kindje zo goed mogelijk voorbereid zijn en kun je voor de geboorte al dingen helen.

   Na je zwangerschap

   • Als er door complicaties met de geboorte, een moeilijke start (bijv. weg gehaald bij moeder,  vroeggeboorte, couveuse, navelomstrengeling, keizersnede, vastzitten in geboortekanaal, vacuüm- of tangverlossing) of door veel stress hechtingsproblemen zijn met je baby. Er blijven sporen van paniek en angst achter bij je baby. Dit heeft invloed op het brein dat we ons hele verdere leven in stand houden. Door dit te helen kan er een betere hechting plaatsvinden en is de kans groot dat de volgende stappen in de ontwikkeling vol vertrouwen genomen kunnen worden.
   • Het gaat niet lekker met jou. Je bent uitgeput en voert een strijd met je emoties. Voor je gevoel doe je niet veel goed. 
   • Je batterij begint op te raken, je hebt minder geduld en bent minder happy. Tijd voor jezelf maken vind je moeilijk, omdat je je kind niet tekort wilt doen. 
   • Bij een postnataal trauma (geboortetrauma) of angststoornis die kan ontstaan na het meemaken van een traumatische gebeurtenis. Een traumatische gebeurtenis kan o.a. zijn: controleverlies tijdens de bevalling, door niet geïnformeerd te zijn over uitgevoerde medische procedures, spoedkeizersnede, kunstverlossing, zwangerschapscomplicaties, zeer pijnlijke bevalling, negatieve emoties, HELLP of PE, vroeggeboorte, depressie tijdens zwangerschap of na bevalling, eerder trauma etc. (symptomen o.a.: intense angst, herbeleving van een gebeurtenis, vermijden van situaties die doen herinneren aan de traumatische gebeurtenis, stemmingswisselingen, concentratie- en slaapproblemen en verhoogde prikkelbaarheid).
   • Je hebt weinig of geen binding met je kind of het lukt niet om in slaap te komen. Je hebt het gevoel dat er meer aan de hand is, maar voor je gevoel heb je alle opties al gehad en is er geen lichamelijke oorzaak. 
   • “Onverklaarbaar” gedrag van je baby. Bijv. veel huilen, onrust, slecht slapen. Dit heeft altijd een oorzaak. Soms ligt die oorzaak bij iets dat je kind spiegelt in jou en wat jij mag oplossen. Baby’s huilen niet voor niets en geven daarmee iets aan. Daar kunnen we naar op zoek gaan. Op een zachte manier, door uit te testen waarop geheeld mag worden. Kijk ook eens bij Verbroken Verbinding Massage.

   Methodieken waar ik mee werk

   NEI is ontstaan werkt vanuit diverse disciplines in de natuurgeneeskunde. In de praktijk wordt gewerkt met de Chinese elementenleer uit de Oosterse geneeskunde. 

   Net als bij hypnotherapie, dat wellicht wat bekender is, gaan we er bij NEI (Neuro Emotionele Integratie) en NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) ook vanuit dat klachten, problemen en belemmeringen met een sociaal, psychisch en/of psychosomatisch karakter hun oorsprong vinden in ons onbewuste en dat ook daar de oplossing kan worden gevonden.

   En het onbewuste is: “een verzameling van al onze (aangeleerde) overtuigingen, gedragingen en gevoelens uit het verleden die we niet meer expliciet in ons bewustzijn ervaren, maar die wel invloed hebben op ons dagelijks functioneren.”

   Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen, maar door naar de oorsprong te gaan kunnen daar de emotionele blokkades opgelost worden.  Door het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren, kun je op die manier genezen.

   Met alleen rationeel denken zijn we vaak niet in staat deze onbewuste processen te duiden en te veranderen.

   Dus heel logisch dat je vaak zelf niet weet wat de oorzaak is waarom je je zo voelt, waarom het effect heeft op je baby of kind. Omdat je er zelf dus niet bij kunt. Je kunt niet bij de plek waar je je emoties en gevoelens uit het verleden hebt opgeslagen. Maar jij wordt daarin wel gespiegeld door je baby. En dáárom kan het dus zo zijn dat je ongewenste emoties nog steeds een rol spelen in het leven, zonder dat jij dat zo doorhebt. 

   Onze natuurlijke reactie op alle ongewenste gebeurtenissen is dat we een overlevingsmechanisme ontwikkelen dat we ons hele verdere leven in stand houden. We denken dat we dán niet meer zo verdrietig, angstig, boos en ongelukkig zullen zijn. Maar niets is minder waar. Want we hebben al een reptielenbrein bij de geboorte. En het reptielenbrein zorgt ervoor dat de baby kan eten, slapen, huilen, ademen, honger ervaart, pijn voelt en zich kan ontlasten. Want het reptielbrein (deel van de hersenen) heeft als belangrijkste taak: het overleven. 

   Je reptielenbrein reageert automatisch op prikkels die emoties in ons oproepen. En je zult vanuit veiligheid en bescherming altijd zo blijven reageren, totdat je het onbewuste bewust maakt en het verwerkt kan worden. Dan komt er ruimte voor andere emoties. En dát doe ik met NEI. Met de biotensor maak ik contact met je onderbewustzijn en test ik uit. Niet eng! Niet pijnlijk. Maar vriendelijk en zacht, zonder lange praatsessies. Met NLP krijg je inzicht in je gedrag. Jij leert op een simpele en effectieve manier je emoties en gedrag te sturen en veranderingen bij jezelf te realiseren.

   En door op het niveau te werken waar belemmeringen zijn ontstaan, kan daar ook de oplossing gevonden worden.

   Afspraken

   De afspraken kunnen plaatsvinden in Wijchen of in Nijmegen.

   Cordium – centrum voor groei en ontwikkeling

   De Ruyterstraat 65

   6512 GB Nijmegen

    

   Gezondheidswinkel De Kroon

   Markt 14

   6602 AM Wijchen

   Coaching en therapie

   Ik spreek van coaching en therapie en beide termen kom je tegen op mijn website. Wat is het verschil? 

   Bij coaching wordt vaker gezegd dat het gericht is op verandering in de toekomst. Wat zijn aspecten die aangepakt moeten worden om het gedrag blijvend te veranderen. Vanuit de NLP methode kan ik je ook simpele tools meegeven die je in je dagelijks leven kunt toepassen. 

   Therapie klinkt wellicht zwaarder dan coaching en misschien ligt de drempel hoger om naar een therapeut te gaan dan naar een coach. Maar therapie is ook diepgaander. Bij therapie wordt gezocht naar diepgaande redenen uit het verleden, waardoor het huidige gedrag veroorzaakt wordt. En daarbij vind ik de enorme kracht van de NEI-methode dat je niet hoeft te graven, dat je gebeurtenissen niet hoeft te herbeleven en ontzettend moet nadenken, maar dat het letterlijk naar boven wordt gehaald door het uit te testen bij je. 

   Twijfel je of je gemotiveerd genoeg bent? Mijn ervaring is dat je niet hoeft te wachten tot je meer gemotiveerd bent of tot het perfecte moment (want die komt nooit). Als je start merk je snel dat je gemotiveerd raakt om verder te gaan. Als je lang(er) wacht, is het lastiger om eruit te komen. Je emoties slaan zich in je lichaam op en je legt laagje voor laagje vast. Stel je voor dat je elk jaar je muur behangt en elk jaar een nieuwe laag op je huidige laag plakt, zonder de oude lagen te verwijderen. Je kunt je voorstellen dat je na 10 jaar een dikke laag door moet om bij de kale muur te komen. Zo werkt het ook met je emoties in je lichaam. Laagje voor laagje stapel je op en na langere tijd is het lastiger om bij de kern van je probleem te komen. Het blijft altijd mogelijk om te helen, maar mijn ervaring is dat het zo fijn is voor je om jezelf te bevrijden van ongewenste emoties.

   Veelgestelde vragen

   Wat kan ik verwachten als ik jouw hulp inschakel?

   We gaan samen 1-op-1 aan de slag met waar jij aan wilt werken en wat jij wilt doorbreken. Dit brengen we eerst helder in kaart tijdens de intake. Tijdens het traject kunnen we altijd bijschaven in waar je tegenaan loopt. Veelal test ik uit de met de biotensor (dat is een meetinstrument om contact te maken met je onderbewustzijn), maar ik kan je ook praktische interventies geven, welke je zelf ook nog kunt toepassen thuis. Door te helen op het niveau van het onderbewustzijn werkt het ontzettend krachtig. En je kunt veelal zonder te veel moeite jouw “pijn” verwerken en loslaten.

   Kan ik samen met mijn partner komen?

   Als voorbereiding op de zwangerschap is dat wel aan te raden, zodat we samen aan de slag kunnen. Een eventuele blokkade om zwanger te worden hoeft niet per sé bij jou te liggen, maar kan ook bij je partner liggen. 

   We kunnen altijd overleggen wat de voorkeur heeft.

   Kan ik ook losse uren coaching bij jou aanvragen?

   Omdat ik uit ervaring weet dat er vaak meerdere dingen geheeld mogen worden en dat er bij moeder en kind emoties spelen die van invloed zijn, bied ik dit aan in een traject waarbij jij de best mogelijke oplossing krijgt. Namelijk onverwerkte emoties blijvend oplossen. Dit lukt niet met één enkele sessie.

   Per maand heb ik enkele plekken voor losse coachingsessies. Echter zijn dit vooral plekken voor een lichamelijke klacht of een overtuiging waarbij je aan één sessie genoeg hebt of één sessie kan verlichten. Wil je dit graag, neem dan contact met me op.

   De Verbroken Verbinding massage kan ook los geboekt worden, omdat je hierbij aan één of twee sessies genoeg hebt. 

    

   Ik twijfel. Kan ik met jou overleggen over wat ik moet doen?

   Uiteraard! Ik denk graag met je mee, zodat ik jou op de best mogelijke manier kan helpen. 

   Neem contact met me op via de contactmogelijkheden op mijn website. 

    

   Kan ik ook in termijnen betalen?

   Dat is zeker mogelijk.

   Voor het coachtraject van 8 weken kun je in maximaal 3 termijnen van € 209,- betalen. 

   Voor het coachtraject van 12 weken kun je in maximaal 4 termijnen van € 259,- betalen. 

   (Ik reken daarvoor een klein bedrag aan administratiekosten per termijnbetaling)

    

   Ik vind het te duur/ik kan het niet betalen

    Ik snap dat het veel geld voor je kan zijn.

   Maar wat ik je wil teruggeven is dat mijn prijzen een directe weerspiegeling zijn van de kwaliteit van mijn werk. Hierdoor kan ik mijn prijs niet verlagen. Ik wil mijn klanten op het hoogste niveau kunnen helpen, zodat ze de beste resultaten behalen.

   Als je in loondienst werkt, kun je met je werkgever overleggen of je aanspraak kunt maken op een budget dat beschikbaar is voor coaching en/of persoonlijke ontwikkeling.

   Is dit (nog) niet haalbaar voor jou, weet dan dat er genoeg coaches zijn die wel aansluiten op jouw wensen.

   Wanneer kan ik starten?

   We maken onderling afspraken over wanneer je wilt starten. Omdat het een 1-op-1 coachingstraject is, kunnen we afspreken wat voor jou prettig is hoeveel tijd je tussen de afspraken wilt laten.

    

   Mag ik ook een Verbroken Verbinding massage tijdens mijn traject doen?

   Ja, dat kan! Ik overleg met jou wat je wilt. Je kunt één coachingsessie vervangen door een Verbroken Verbinding massage. 

    

   Heb je een andere vraag?

   Neem gerust contact met me op.