Leef! Van schuldgevoel naar pure liefde

– Emoties verwerken en contact maken met jezelf 

Je zwangerschap en geboorte van je kindje hoort één van de mooiste dingen in je leven te zijn. Maar het kan ook heel anders lopen. Heel anders dan je je had voorgesteld. Genieten en een roze wolk lijken voor jou mijlenver weg te zijn. Als je kindje te vroeg of ziek geboren wordt, heeft dat ingrijpende gevolgen. Voor je kindje betekent het dat het niet in jouw armen terecht komt, maar misschien in een couveuse. Voor jou als ouder betekent het vaak een periode van onzekerheid, zorg en angst voor de nabije toekomst en de langere termijn. En dat kan een enorme impact op jou, je gezin en je kindje(s) hebben. 

Als jij tijdens je zwangerschap stress hebt gevoeld, vanwege heftige situaties die je meegemaakt hebt, heeft dat veel impact op jou gehad. Dit kan van alles zijn: van het overlijden van een dierbare, stress op je werk, angst in je zwangerschap of voor je bevalling, complicaties of een heftige zwangerschap, maar ook een heftige bevalling of vroeggeboorte. Daarnaast heeft het ook veel invloed op je kindje in je buik gehad. Alle emoties die jij voelt, voelt je kindje (in je buik) ook en sterker nog: je kindje maakt zich deze emoties eigen als eigen emoties. Emoties en stress kun je natuurlijk niet voorkomen, maar besef wel dat het invloed heeft.

Dit kan ertoe leiden dat jij zoveel gevoelens hebt, dat je niet meer jezelf bent. En je kindje kan ook met allerlei gevoelens en emoties worstelen. Uiteindelijk kan het voor jou als ouder onverklaarbaar gedrag zijn waarom je kindje zo verdrietig is en sta je er wellicht niet bij stil dat het naar de zwangerschap of geboorte te herleiden is.

Zonder dit te helen, blijft dit voortbestaan en zal het in het verdere leven kunnen leiden tot minder zelfvertrouwen, het moeilijk kunnen reguleren van stress of snel overprikkeld zijn. Alles wat er gebeurd is vanuit een zwangerschap en geboorte heeft invloed op hoe jouw kindje in het leven staat.

Herken je dit?

 • Je voelt je schuldig, ondanks dat je weet dat je niet schuldig bent. Je voelt je onzeker. Kom op, ga door. Dat leg je jezelf op. Je praat er weinig over, maar toch wil je je verhaal wel kwijt. 
 •  Je voelt je bezwaard naar anderen om weer over je zwangerschaps- of bevallingsverhaal te beginnen. Je hebt het gevoel dat je je zwangerschap niet hebt kunnen afsluiten.
 • Je hebt onrustige nachten, slaapt slecht of hebt veel dromen.
 • Je hebt een baby die onrustig is, veel huilt en/of slecht slaapt. Je baby is op veel momenten ontroostbaar, zonder aanwijsbare reden.
 • Je merkt aan alles dat je je emoties niet verwerkt hebt. Je hebt langer last van kleine dingen en bent niet jezelf. Je vraagt veel van jezelf en trekt alles naar je toe. Daarnaast ben je druk in je hoofd met van alles en maak je je druk om (kleine) dingen en om je baby.
 • Tijd voor jezelf nemen vind je erg lastig. Je cijfert jezelf weg. Je voelt je moe, lusteloos, verdrietig, angstig, hebt minder geduld en irriteert je snel aan kleine dingen. Je batterij begint op te raken.
 • Je hebt zwangerschapscomplicaties gehad, zoals HELLP of PE, vroeggeboorte, depressie tijdens zwangerschap of na de bevalling, eerder trauma etc. Waardoor jij nu o.a. de volgende symptomen ervaart: intense angst, herbeleving van een gebeurtenis, vermijden van situaties die doen herinneren aan de traumatische gebeurtenis, stemmingswisselingen, concentratie- en slaapproblemen en verhoogde prikkelbaarheid.
 • Jij en/of je kindje heeft mogelijk een geboortetrauma door een heftige bevalling. Bijvoorbeeld een ziekenhuisbevalling, zeer pijnlijke bevalling, keizersnede, een vroeggeboorte, je kindje is direct bij je weggehaald, couveuseperiode, verdoofd, zuurstoftekort bij je kindje of de navelstreng om de nek. 
 • Je voelt dat je kindje niet goed bij je gehecht is of je wilt de hechting juist helen doordat de geboorte of de periode daarna niet is gelopen zoals je je had voorgesteld. 

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Alles wat zachter wordt en je de situatie kunt verwerken.
 • Je hoofd leeg is, je zelfvertrouwen groot is, jij kunt loslaten en niet meer alles onder controle hoeft te kunnen houden en je de rust en het vertrouwen kunt terugvinden in jezelf.
 • Jij beter kunt slapen, je niet gejaagd voelt en beter reageert op je partner.
 • Jij lekkerder in je vel zit, waardoor jij meer aan kunt en achter je eigen keuzes kunt staan.
 • Jij de geboorteprocessen voor jezelf en tegelijkertijd voor je kindje heelt, zodat je kindje veel rustiger is en minder tot niet meer huilt.
 • Jij voor jezelf kunt (leren) kiezen. Dat jij de regie hebt over je leven.
 • Jij je schuldgevoel kwijt bent, jezelf volledig kunt omarmen en vanuit pure liefde kunt opvoeden.

En hoe fijn is het dat je dit eigenlijk op een hele vriendelijke en zachte manier kunt aanpakken door je “pijn” te verwerken en los te laten. Ik hoor het vaak terug dat mensen vooraf denken dat het ze heel veel energie kost om een traject in te gaan van coaching. Maar juist NEI is zo vriendelijk, het gaat eigenlijk vanzelf in je helingsproces. Het kost je echt letterlijk geen moeite. Je kunt op je stoel gaan zitten en eigenlijk alles op je af laten komen. Je onderbewuste doet het werk voor je.

Als een kindje een mooie, rustige geboorte heeft gehad en direct op de borst van moeder heeft mogen liggen, heeft het een voorsprong en zal het waarschijnlijk goed kunnen omgaan met stress en voelt het kindje zich vaker gezien en gehoord in zijn behoeftes. Als jij deze pagina leest, is dat waarschijnlijk in jouw geval anders verlopen. Weet ook: dit proces kun je helen. Gun jezelf dat en je kindje, zodat je kindje daar geen last meer van hoeft te hebben. 

Tijd om er iets mee te doen, want niet alleen jij hebt er baat bij, ook je kindje.

Vorig jaar is op 9 maart mijn dochter vijf weken te vroeg geboren. Hierdoor hebben wij een andere start ervaren dan normaal en dat heeft bij mij zijn sporen nagelaten.

Ik bleef deze gevoelens wegstoppen, maar ik had het juist nodig om met iemand hierover te praten. 

Via Social Media ben ik terechtgekomen bij Lisette en haar persoonlijke verhaal over de vroeggeboorte van haar eigen zoon sprak me direct aan. Ik vond het erg fijn dat iemand die een soortgelijke ervaring heeft gehad, mij kon helpen met mijn emotionele gevoelens. Ik voelde me heel erg begrepen. Lisette is erg rustig, kan goed luisteren en gedreven in het werk wat ze doet.

Ik ben nu aan het einde van het traject en heb veel over mezelf geleerd. Ik voel me rustiger en kan bepaalde situaties beter loslaten. Mijn dochter wordt nu 1 jaar en ondanks dat dit ook voor moeders als een emotionele dag mag voelen, voel ik me momenteel heel sterk en kan ik positiever terugkijken op de bevalling en de periode die toen volgde. Dankzij de hulp van Lisette voelt het voor mij nu goed om los te laten.

Michelle Schneberger

Traject

Leef! En stop overleven

Tijdens het traject Leef! En stop overleven, begeleid ik jou gedurende een periode van 6 tot 8 weken. Dit doe ik door middel van therapiesessies met behulp van NEI en NLP, Geboorte In Kaart of een Verbroken Verbinding Voetreflexmassage bij jou en/of je kindje.

We stemmen de inhoud van het traject af op wat jij nodig hebt, maar in ieder geval doen we 3 sessies van anderhalf uur (live of online). Daarnaast ontvang je een werkboek met tips en opdrachten.

Alles heeft als doel dat jij aan het eind van het traject:

 1.  Dat je mag zijn wie je bent als ouder. Je bent de perfecte ouder in verbinding met je kindje;
 2.  Dat jij in balans bent. Rust voelt voor jezelf, naar je partner en naar je kindje;
 3.  Dat jij goed kunt slapen, je hoofd leeg is, je geen nare dromen meer hebt;
 4.  Dat jij je emoties verwerkt hebt en je trauma een plek hebt kunnen geven;
 5.  Dat jij je schuldgevoel kwijt bent en jezelf accepteert in volledige liefde. Dat je niet meer hoeft te overleven, maar volledig kunt genieten van al het moois in je leven.
 6.  Dat je kindje het eventuele geboortetrauma geheeld heeft, zodat dit niet meer van invloed hoeft te zijn op de rest van het leven.

De investering bedraagt 749 euro voor een eenmalige betaling.

Of betaal in 3 termijnen van 266 euro.

 

Liefde vermenigvuldigt zich wanneer

je het samen deelt.

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten als ik jouw hulp inschakel?

We gaan samen 1-op-1 aan de slag met waar jij aan wilt werken en wat jij wilt doorbreken. Dit brengen we eerst helder in kaart tijdens de intake. Tijdens het traject kunnen we altijd bijschaven in waar je tegenaan loopt. Veelal test ik uit de met de biotensor (dat is een meetinstrument om contact te maken met je onderbewustzijn), maar ik kan je ook praktische interventies geven, welke je zelf ook nog kunt toepassen thuis. Door te helen op het niveau van het onderbewustzijn werkt het ontzettend krachtig. En je kunt veelal zonder te veel moeite jouw “pijn” verwerken en loslaten.

Kan ik ook losse uren coaching bij jou aanvragen?

Omdat ik uit ervaring weet dat er vaak meerdere dingen geheeld mogen worden en dat er bij (aanstaande) ouder(s) en kind emoties spelen die van invloed zijn, bied ik dit aan in een traject waarbij jij de best mogelijke oplossing krijgt. Dit lukt (meestal) niet met één enkele sessie.

 

Worden afspraken vergoed door de zorgverzekering?

Afspraken worden niet (ook niet deels) vergoed door de zorgverzekering. Dit omdat ik vrij wil blijven om mijn eigen keuzes te maken waarin ik me wil blijven ontwikkelen, zodat ik jou het beste kan blijven bieden. Daarbij wil ik niet vastzitten aan regelgeving of eisen daarin die jou wellicht niet ten goede komen.

Als je in loondienst werkt, kun je met je werkgever overleggen of je aanspraak kunt maken op een budget dat beschikbaar is voor coaching en/of persoonlijke ontwikkeling. 

Benoem bij je werkgever wat de reden is dat je dit wilt en wat het jou kan opleveren. Voor je werkgever zal dit dan ook alleen maar in het voordeel werken als jij beter in je vel zit.

 

Ik twijfel. Kan ik met jou overleggen over wat ik moet doen?

Uiteraard! Ik denk graag met je mee, zodat ik jou op de best mogelijke manier kan helpen. 

Neem contact met me op via de contactmogelijkheden op mijn website. 

 

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dat is zeker mogelijk.

Kijk even welk traject voor jou wenselijk is en daar vind je op de pagina ook de mogelijkheden voor betaling. Is dit voor jou niet haalbaar, neem even contact met mij op. Dan bespreken we samen wat er voor jou wel mogelijk is. Ik wil niet dat de investering voor jou een belemmering vormt om hiermee aan de slag te gaan, omdat ik uit ervaring weet hoe belangrijk het is om balans en rust te ervaren binnen het gezin. 

 

Ik vind het te duur/ik kan het niet betalen

Ik snap dat het veel geld voor je kan zijn. Maar wat ik je wil teruggeven is dat jouw gezondheid en die van je kind(eren) het allergrootste goed is. Gun jezelf vol vertrouwen in je zwangerschap te staan en naar de bevalling toe te leven. En vraag om hulp als het niet zo liep als gewenst en jij daar last van hebt. Je zult jezelf achteraf dankbaar zijn. Zie het als een investering voor je leven. Een onderhoud voor je eigen lichaam. Maar ook een investering in het helen van emoties die in de familielijn doorgegeven worden en die jij hiermee kunt stoppen. 

Happy ouders = happy kind 🙂

Kun je het echt niet betalen in 3 termijnen, neem dan even contact met mij op.

Wanneer kan ik starten?

We maken onderling afspraken over wanneer je wilt starten. Omdat het een 1-op-1 traject is, kunnen we afspreken wat voor jou prettig is hoeveel tijd je tussen de afspraken wilt laten.

 

Heb je een andere vraag?

Neem gerust contact met me op via het contactformulier of de contactgegevens die op mijn website vermeld staan.