Workshop

Wat niemand je vertelt over (het huilen van) je baby

Een workshop met een kleine groep aanstaande (jonge) moeders en/of ouders. Ook vaders zijn van harte welkom. We creëren een veilige groep waarin ruimte is voor elkaar en elkaars ideeën. 

Als je in verwachting bent van je kindje of net ouder bent geworden komt er veel op je af. Zit je op een roze wolk of heb je juist een heftige tijd gehad? En hoe zorg je voor een veilige hechting? Hoe ga je om met het huilen van je kindje en wat kan een oorzaak zijn van veel huilen? Waar hebben jullie behoefte aan als jonge ouders?

Deze workshop is voor jou als jij/jullie in verwachting zijn van jullie kindje of net ouder bent geworden. Als jij meer wilt weten over de emotionele verbinding tussen jullie en jullie kindje. Als jij voelt dat er meer is dan alleen een lichamelijke verandering rondom het zwanger zijn. Als jij op een dieper liggende laag met de zwangerschap en je kindje bezig wilt zijn. Als jij meer wilt weten over een veilige hechting. Wil jij geïnspireerd worden, zodat jij met al deze kennis een andere kijk op dingen creëert? Wil jij geïnspireerd worden, zodat je je bewust wordt van bepaalde situaties en invloeden.

Neem deze kennis en wijsheid vanuit de workshop op, zodat jullie samen een voor jullie zo optimale basis kunnen creëren in jullie nieuwe gezin. En zodat jullie door een andere kijk, jezelf en je kindje beter kunnen begrijpen.

 

 Wat komt er aan bod tijdens de workshop

  • Je ziel en conceptie

Een zwangerschap ontstaat op fysiek niveau, maar ook op energetisch vlak. Tijdens de conceptie wordt er een nieuw mensje gevormd. Iedere zwangerschap vormt opnieuw een wonder. De allereerste ervaringen van je kindje kun je al herleiden naar conceptie en zelfs daarvoor. Hoe verloopt dit energetisch proces en hoe word je gevormd tot wie je bent. 

  • Overdragen van emoties

Emoties en trauma’s kunnen (onbewust) van generatie op generatie worden doorgegeven. Daarnaast ervaren kindjes in de baarmoeder al emoties. In de baarmoeder is er al bewustzijn. Hoe kun je hier bewust mee omgaan en wat kun je doen om je eigen emoties op te ‘ruimen’, zodat je deze niet doorgeeft aan je kindje. 

  • Geboortepatronen

Hoe beleef jij als ouder een bevalling en hoe beleeft je kindje zijn geboorte.  Dat zijn twee hele verschillende ervaringen. Hoe is de zwangerschap en de geboorte verlopen. En hoe is jouw eigen zwangerschap en geboorte vroeger verlopen? De periode van zwangerschap, geboorte en korte periode daarna, vormen de blauwdruk van jouw leven. Je lichaam slaat al deze ervaringen op. Deze vroege ervaringen noemen we inprints. Deze inprints vanuit de zwangerschap en geboorte vormen een basisprogramma dat je hele leven actief blijft.

De manier waarop jij je eigen zwangerschap (bij jouw moeder in de buik) hebt beleefd of je kindje nu beleeft bij jou, en hoe jij geboren wordt, bepaalt onder andere hoe jij omgaat met relaties, emoties en hoe je in het leven staat. 

Je leert meer over de invloed van zwangerschap en geboorte. Er komen diverse geboortepatronen aan bod. 

  • Hechting

Wat is hechting. Hoe creëer je een basis van veiligheid en vertrouwen voor je kindje. Wat kun je doen om te zorgen voor een veilige hechting. Wat kun je doen als het anders loopt dan je gewenst of gehoopt had, wat is er dan nog mogelijk in het hechtingsproces. Welke behoeften heeft je kindje en welke behoeften hebben jullie als ouders. 

  • Huilen

Huilen roept vaak vervelende gevoelens op en je wilt vaak het liefst dat je kindje stopt met huilen. Huilen is het enige communicatiemiddel van je kindje. En die communicatie wil je als ouder proberen te begrijpen. Wat zegt huilen en welke verschillende vormen van huilen zijn er. Als er geen lichamelijke/medische reden is, wat kan dan een reden zijn van het huilen van je kindje en hoe kun je hier mee omgaan als ouder. 

EXTRA’S

    • Je krijgt een e-book over hechting toegestuurd;
    • Je krijgt een naslagwerk van het cursusmateriaal, zodat je thuis alles rustig op je gemak nog kunt doorlezen.

 

Data bijeenkomsten

Woensdag 31 januari 2024 van 9.30 – 12.30 uur

Woensdag 28 februari 2024 van 9.30 – 12.30 uur

Woensdag 27 maart 2024 van 9.30 – 12.30 uur

Woensdag 24 april 2024 van 9.30 – 12.30 uur

Woensdag 29 mei 2024 van 9.30 – 12.30 uur

Woensdag 26 juni 2024 van 9.30 – 12.30 uur

 

Praktische informatie

Locatie: Body Mind Fit Centre Wijchen, Stationslaan 26, 6602 BP Wijchen (Naast Leen Bakker). Je kunt de trap op naar de 1e verdieping.

Bijdrage per persoon: € 79,- inclusief koffie, thee, water en versnaperingen.

Bijdrage voor jou en je partner gezamenlijk: € 125,-.

Klik hieronder op de oranje knop om je aan te melden.

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op.

BMF (Body Mind Fit) Centre bevindt zich op de eerste verdieping. Bij binnenkomst kun je de trap op lopen naar de eerste verdieping.

LET OP: houd je bij het naar beneden lopen goed vast aan de trapleuning en blijf zoveel mogelijk rechts lopen. De rechterkant van de trap is het breedste en veiligste gedeelte van de trap. Aan de linkerkant van de trap zit een draaiing en versmalling. 

Meer over Lisette

Vanaf de zwangerschap van mijn dochter (2015) raakte ik steeds meer geïnteresseerd in zwangerschap, geboorte en hechting.Uit pure interesse en zelfontwikkeling volgde ik in 2018 en 2019 de NLP en NEI opleiding. Tijdens de opleiding merkte ik hoe krachtig dit werkte. Deze opleidingen vormden op deze manier mijn therapie na de vroeggeboorte van mijn zoontje in 2018.

Zo ontwikkelde mijn praktijk zich langzaam richting alles rondom zwangerschap: bewustzijn rondom zwanger worden en vooraf je eigen emoties helen. Bewust zwanger zijn en zonder angst naar de bevalling toe leven. En na de zwangerschap, vooral ook als het niet is gelopen zoals jij je zo had voorgesteld en jij een heftige ervaring hebt gehad. Zo ontwikkel ik mij steeds verder, ook met Geboorte In Kaart kan ik met jou kijken naar het geboorteverhaal en de onderliggende behoeften.

Jij en jouw kindje verdienen een fijne start, waarin een goede hechting centraal staat. En ook als jij geen roze wolk hebt ervaren, is er nog zóveel mogelijk, achteraf. En dat gun ik jou en jouw kindje ook.

Mijn missie is om meer bewustzijn te creëren. Bewustzijn dat je alles vanuit jouw emoties en ervaringen doorgeeft aan je kindje, maar dat je hier voor een zwanger al heel veel kunt opruimen. Bewustzijn rondom alles wat er mogelijk is om te helen als het tóch anders loopt, maar ook rondom de geboortepatronen. Dat hoe jij jouw zwangerschap en geboorte hebt ervaren, voor een heel groot deel bepaalt hoe jij in het leven staat. Dat inspireert mij nog elke dag en daar raak ik niet over uitgepraat ☺️

Ik ontmoet je graag tijdens de workshop.

Lees hier meer over mij.

Liefs, Lisette