Aanmelden voor de online cursus

babymassage, -yoga & essentiële oliën

Rianne Toenhake – arts voor integrale geneeskunde & yogadocent

Lisette Kotte-Ketelaar – holistisch therapeut voor (aanstaande) moeders

Samen in beweging: babymassage- en yoga met essentiële oliën

Een baby is nog niet in staat om te praten, maar kan wél met je communiceren. Vaak gebeurt dit gesprek vocaal: jij maakt geluiden, je kindje maakt geluid terug. Naast deze vorm van communiceren, zijn er nog veel meer manieren: proeven, ruiken, lichaamstaal en natuurlijk.. bewegen en aanraken!

Tijdens de sessies Babymassage, – en yoga met essentiële oliën richten we ons op deze speelse manier van communiceren tussen jouw baby en jou. Onze hoofdfocus? ‘Bonding’, zonder afleiding nemen we tijd voor elkaar. Het gaat om het combineren van aanraking én beweging. De sessies worden gegeven op een rustige en liefdevolle manier, spelenderwijs met bewegingen, liedjes en versjes. 

Door aandachtig met elkaar bezig te zijn, versterk je de band tussen jouw kind en jou. De oefeningen kun je vervolgens tussendoor overdag met je kindje doen of als een vast ritueel voor het slapen gaan. Het fijne is dat veel oefeningen met de kleertjes aan gedaan kunnen worden, waardoor ze elk moment van de dag toepasbaar zijn 😊

De cursus is voor ouders en hun kindje van ca. 2 maanden tot aan dat het gaat lopen. 

 

Waar zijn de lessen goed voor? 

 • Een rustmoment voor je kindje om te genieten van de positieve effecten van aanraking, beweging en ontspanning. Als ouder geniet je mee van de rust en ervaar je de voordelen van de oefeningen. 
 • Het belang van aanraken: bij aanraking komt het knuffelhormoon vrij, oxytocine. Dit begunstigt de hechting tussen ouder en kind. Je kind zal vervolgens op latere leeftijd makkelijker oxytocine aanmaken bij aanraking. Dit is fijn, want oxytocine help bij het omgaan met stress.
 • Het stimuleert de motorische ontwikkeling van je kindje: soepele spieren en meer lichaamsbeweging. Leuk weetje, kindjes hebben door babyyoga minder frequent een voorkeurshouding 😊 
 • Het wakkert de sociale ontwikkeling aan: baby’s kijken veel naar het gezicht van hun mede-yogi, jij als ouder krijgt inspiratie wat je met je kindje kunt doen behalve slapen, eten en verschonen. 
 • Het spoort de taalontwikkeling aan: de herhaling van versjes en toonverandering bij het zingen geeft een positieve stimulans voor het brein. 
 • Je kindje ervaart beter onderscheid tussen rust en slapen vs. activiteit. Hij of zij wordt vermoeid door de activiteit en slaapt daardoor meestal beter. 
 • Ten slotte: niet alleen voor de baby is het een fijne ervaring, ook voor jou als ouder is het een mooie manier om je kindje vanuit innerlijke rust te benaderen. Het contact en de aanraking helpen je om je baby sneller en beter te ‘verstaan’, wat meer vertrouwen in het ouderschap creëert. Je krijgt tools welke oliën je bij welke klachten kunt gebruiken, waardoor je jouw ‘thuisapotheek’ kunt uitbreiden en zelfredzamer wordt. Je ontvangt handvatten uit de voetreflexologie om veel voorkomende kwaaltjes bij je kind te verlichten. 

Tijdens de lessen ervaar je ontspanning en plezier, waardoor je nieuwe energie krijgt. Je wordt bewust van de fijne nuance van aanraking en beweging, zowel voor je kindje als voor jezelf. 

Je krijgt voor de cursus oliën toegestuurd, waarmee jij je baby fijn kunt masseren. Specifieke oliën helpen je baby ontspannen, ondersteunen bij krampjes, eczeem, huilmomenten of andere thema’s. Ook voor jou als mama kun je de oliën gebruiken ter ondersteuning van bepaalde lichamelijke of emotionele thema’s. We toetsen hierbij af waar de vraag ligt vanuit de groep. 

 Voordelen van een online reeks? 

 • Geen onrust voor je kindje & jou in het vervoer naar de cursusruimte en terug naar huis.
 • Wél de rust van thuis, in jullie eigen vertrouwde omgeving. 
 • Ben je verhinderd? Geen probleem, je krijgt de opname nadien toegestuurd. Deze blijft tot aan het einde van de reeks beschikbaar. 
 • BONUS: voor een klein beetje extra blijf je twee jaar lang toegang houden tot de video’s op onze community pagina. Bekijk de opties bij de check-out. 
 • Ten slotte: de cursus kan doorgaan, ongeacht de actuele maatschappelijke situatie 😊 

Praktisch:

 • Data: donderdag 17 en 24 februari, 3, 10 en 17 maart
 • Tijdstip: 19.00 uur tot 20.00 uur – uitloop tot max. 20.30 uur
 • De bijeenkomsten zijn online via Zoom te volgen
 • De opname sturen we op, mocht je verhinderd zijn
 • Je ontvangt drie extra’s:
  • Enkele oliën van dōTERRA, die je krijgt thuis gestuurd om te gebruiken tijdens de lessen. Deze oliën zijn van hoogwaardige kwaliteit, 100% zuiver, volledig veilig voor baby’s en zonder kunstmatige toevoegingen. dōTERRA betekent niet voor niets ‘geschenk van de aarde’!
  • Een e-book alias ‘first aid kit’ voor je thuisapotheek met hierin de 10 meest gebruikte oliën en hun belangrijkste toepassingen.
  • Een e-book met verschillende massage en yoga-oefeningen, inclusief handvatten uit de voetreflexologie en enkele versjes om te zingen. 

Jouw investering? 

  • Enkel de cursus: €95,- (incl. BTW)
  • De cursus mét 2 jaar toegang tot de online academy, waar je alles opnames kunt terug zien: €120,00 (incl. BTW)

Online cursus babymassage, -yoga & essentiële oliën

Online cursus babymassage, -yoga & essentiële oliën + 2 jaar toegang online academy

Wie zijn je lesgevers?

Rianne Toenhake, arts voor integratieve geneeskunde en yogadocent

Rianne is arts, en vooral mens, vrouw en bruggenbouwer. Al sinds jongs af aan enthousiast over gezondheid, waarop ze Geneeskunde ging studeren. Vele vragen bleven daar onbeantwoord en ze dook dieper, het niet-weten omarmend met als vraag: “Wat betekent duurzaam dokteren  voor mij?”

Een mooie, veelzijdige reis gaf haar handvatten om gezondheid in een groter samenhangend verband te zien. Geïnspireerd door integratieve geneeskunde, yoga en de antroposofie kijkt ze nu graag naar de mens in zijn geheel. Naast lichamelijke klachten, zijn mentaal, sociaal-emotionele aspecten en zingeving uiteraard van belang. Sinds ze werkt met kinderen en juist-geboren ouders, is er een puzzelstukje van haar puzzel op zijn plek gevallen, want: “Wat is duurzamer dan starten bij het begin?”. 

Met veel plezier verheugt ze zich op de komende reeks Babymassage -en yoga met essentiële oliën, om ieder van jullie te leren kennen en de ontwikkeling van jullie kindje te volgen. Mochten er tijdens de cursus vragen komen voor persoonlijk advies op het gebied van integratieve geneeskunde, dan creëren we daartoe de mogelijkheid (zowel mogelijkheden live als via Zoom).

Voor meer info: www.riannetoenhake.com

Lisette Kotte-Ketelaar, holistisch therapeut voor (aanstaande) moeders

Lisette is moeder van 2 jonge kinderen, coach en therapeut voor (aanstaande) moeders. “Ik houd van mijn gezin en van mijn werk. Ik ben na de vroeggeboorte van mijn zoon in 2018 holistische opleidingen gaan doen, die me verder hebben gebracht om mijn emoties een plek te geven. 

Dit was niet mijn eerste doel, maar ik merkte wel wat het met mij deed. Dit heeft bij mij zo krachtig gewerkt, dat ik hiervan mijn werk heb gemaakt en me volledig ben gaan richten op alles rondom zwangerschap, bevalling en jonge gezinnen. Ik begeleid aanstaande ouders in het proces om zwanger te worden, maar ook moeders tijdens de zwangerschap om emoties los te laten, zich beter te voelen of angsten te verminderen. Na de geboorte ondersteun ik vrouwen met het loslaten van emoties of je kindje te ondersteunen als het veel huilt. 

Door te werken op het onderbewustzijn en uit te testen met een biotensor, kom ik bij antwoorden die je tijdens een gesprek niet zult vinden. Ik kijk vanuit holistisch perspectief en de kracht van het zelfhelend vermogen van je lichaam. Daarnaast ondersteun ik gezinnen op een natuurlijke manier met klachten en emoties door het gebruik van pure essentiële oliën.

Met veel plezier ga ik met je aan de slag in de cursus, ik kijk ernaar uit. Naar behoefte kunnen we eventueel ingaan op het gebruik van essentiële oliën voor andere thematieken rondom je baby of gericht op de mama’s.”

Voor meer info: https://wonderwissel.nl/over-lisette/

Online cursus babymassage, -yoga & essentiële oliën

Online cursus babymassage, -yoga & essentiële oliën + 2 jaar toegang online academy