Methodieken waar ik mee werk

– Maak het onbewuste bewust en verwerk je emoties

NEI is ontstaan werkt vanuit diverse disciplines in de natuurgeneeskunde. In de praktijk wordt gewerkt met de Chinese elementenleer uit de Oosterse geneeskunde.

Net als bij hypnotherapie, dat wellicht wat bekender is, gaan we er bij NEI (Neuro Emotionele Integratie) en NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) ook vanuit dat klachten, problemen en belemmeringen met een sociaal, psychisch en/of psychosomatisch karakter hun oorsprong vinden in ons onbewuste en dat ook daar de oplossing kan worden gevonden.

En het onbewuste is: “een verzameling van al onze (aangeleerde) overtuigingen, gedragingen en gevoelens uit het verleden die we niet meer expliciet in ons bewustzijn ervaren, maar die wel invloed hebben op ons dagelijks functioneren.”

Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen, maar door naar de oorsprong te gaan kunnen daar de emotionele blokkades opgelost worden.  Door het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren, kun je op die manier genezen.

Met alleen rationeel denken zijn we vaak niet in staat deze onbewuste processen te veranderen.

Dus heel logisch dat je vaak zelf niet weet wat de oorzaak is waarom je je zo voelt, waarom het effect heeft op je kindje. Omdat je er zelf dus niet bij kunt. Je kunt niet bij de plek waar je je emoties en gevoelens uit het verleden hebt opgeslagen. Maar jij wordt daarin wel gespiegeld door je baby. En dáárom kan het dus zo zijn dat je ongewenste emoties nog steeds een rol spelen in het leven, zonder dat jij dat zo doorhebt.

We slaan alles op wat we tijdens de zwangerschap en tijdens de geboorte hebben meegemaakt. Je cellen onthouden alles, ook al sta je daar zelf niet elke dag bij stil. Het kan van invloed zijn op gebeurtenissen in je dagelijks leven en het kan blokkeren op bepaalde vlakken. Hierdoor kunnen deze vroege opgeslagen patronen nu nog van invloed zijn op je gedrag en klachten veroorzaken.

Onze natuurlijke reactie op alle ongewenste gebeurtenissen is dat we een overlevingsmechanisme ontwikkelen dat we ons hele verdere leven in stand houden. We denken dat we dán niet meer zo verdrietig, angstig, boos en ongelukkig zullen zijn. Maar niets is minder waar. Want we hebben al een reptielenbrein bij de geboorte. En het reptielenbrein zorgt ervoor dat de baby kan eten, slapen, huilen, ademen, honger ervaart, pijn voelt en zich kan ontlasten. Want het reptielbrein (deel van de hersenen) heeft als belangrijkste taak: het overleven. 

Je reptielenbrein reageert automatisch op prikkels die emoties in ons oproepen. En je zult vanuit veiligheid en bescherming altijd zo blijven reageren, totdat je het onbewuste bewust maakt en het verwerkt kan worden. Dan komt er ruimte voor andere emoties. En dát doe ik met NEI. Met de biotensor maak ik contact met je onderbewustzijn en test ik uit. Niet eng! Niet pijnlijk. Maar vriendelijk en zacht, zonder lange praatsessies. Met NLP krijg je inzicht in je gedrag. Jij leert op een simpele en effectieve manier je emoties en gedrag te sturen en veranderingen bij jezelf te realiseren.

En door op het niveau te werken waar belemmeringen zijn ontstaan, kan daar ook de oplossing gevonden worden.

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

Met een biotensor (meetinstrument) stem ik af op jou. De biotensor werkt op trillingen. Alles is energie. Jij, maar ook anderen om jou heen hebben een bepaalde trillingsfrequentie. En zo kan ik jouw onderbewustzijn testen. Met testen wordt het uitmeten met de biotensor bedoeld. Ik werk met uitgebreide testlijsten, zodat ik bij antwoorden kom die je normaal niet snel zult krijgen en mogelijk zelf niet meer weet. Doordat je lichaam anders ‘trilt’ bij ja en nee, krijg je antwoord via de biotensor. Hierdoor kan de oorzaak achterhaald worden. En door het bewust te maken, gaat het zelfhelend vermogen aan de slag.

Omdat er geen eindeloze praatsessies zijn, is het een methode die daardoor erg vriendelijk is.

Klinkt het raar? Het is juist heel feitelijk, want de trillingen worden letterlijk gemeten. Jij bent misschien dingen vergeten, maar je onderbewustzijn weet alles nog. Je onderbewustzijn kun je vergelijken met de harde schijf van je computer. Alles wat je daar hebt opgeslagen vind je er weer terug, ook al weet jij feitelijk niet meer wat je daar een jaar geleden hebt opgeslagen.

Hieronder wordt in een filmpje, (vanuit het opleidingsinstituut waar ik de NEI-opleiding heb gevolgd), in het kort uitgelegd hoe NEI precies werkt. 

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) 

Met NLP wordt er ook gewerkt op het onderbewustzijn. Door met NLP te werken, krijg je verhelderende inzichten.

NLP wordt gedefinieerd als “de wetenschap die zich bezighoudt met het bewust maken van onbewuste processen.”

Je wordt je bewust van bepaald gedrag en emoties en waar dit  gedrag en deze emoties vandaan komen. 

In je brein zijn namelijk bepaalde patronen vastgelegd die bepalend zijn voor hoe je je voelt. Door deze patronen zichtbaar te maken, kun je deze veranderen. Vanuit NLP kunnen we werken met krachtige oefeningen om deze patronen en gedrag te kunnen veranderen, zodat ze je niet langer in de weg staan.

Vanuit de NLP methode kan ik je ook simpele tools meegeven die je in je dagelijks leven kunt toepassen

 

Verbroken Verbinding Massage

Iedereen heeft een eigen geboorteverhaal. Hoewel je er geen herinneringen aan hebt, kan de manier waarop je geboren bent een diepe impact hebben op wie je bent. Het laat een imprint achter voor de rest van je leven.

Was je gewenst of niet? Ging de bevalling moeilijk of makkelijk? Ben je te vroeg geboren en moest je in de couveuse? De cellen in je lichaam hebben herinneringen aan de geboorte en de sensaties en emoties die je daarbij als baby gevoeld hebt.

Onbewust heeft dit invloed op hoe je nu in het leven staat en de relaties die je hebt met je ouders, anderen en jezelf. 

Gelukkig kunnen we veel helen, zodat de emoties verwerkt kunnen worden.

Op je voeten ligt de zogenoemde pre- en perinatale lijn. Hier liggen deze eerste ervaringen, die spanningen brengen in de wervelkolom en daarmee in de rest van ons lichaam. Patronen die in de prenatale fase zijn ontstaan blijven merkbaar in de rest van je leven. De blokkades die je ervaart, worden opgespoord. Wanneer deze patronen door voetmassage vrijgemaakt worden, is er ruimte voor verandering. 

Zo herstel je de band tussen moeder en kind of de verbinding met jezelf of een ander persoon die door eventuele geboortepatronen is beschadigd of verbroken.

Bij baby’s of kinderen kan het via de moeder gedaan worden. Als je hier vragen over hebt, neem gerust contact met me op.

 

 

Vanwege eerdere positieve ervaringen met holistische massages, ben ik in mijn nieuwe omgeving op zoek gegaan. Niet zozeer omwille van inzichten maar wel om door een ontspannende, aandachtige behandeling de processen die in mij bezig zijn te ondersteunen. Dat is ook precies wat ik ervaren heb. 
De volgende nacht heel goed geslapen.
Ben er zeker van dat er op een dieper level gewerkt is aan een betere balans.
Ans Derks

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan, blijft me overkomen wat me altijd overkomt.