Het gebruik van essentiële oliën in je leven

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten wat essentiële oliën en de producten van dōTERRA specifiek voor jou kunnen betekenen? Heb je een specifieke klacht of probleem? Ik denk graag met je mee om samen op zoek te gaan naar een natuurlijke oplossing.

Vraag dan een GRATIS en vrijblijvend wellness consult bij me aan, zodat we jouw probleem in kaart kunnen brengen en ik met je mee kan denken voor een passende oplossing. Ik kan je ook één of twee samples sturen, zodat je vooraf essentiële oliën kunt proberen. We kunnen daarvoor even overleggen voor welk doel je een oplossing wilt. Het enige dat ik van je vraag is wat vragen in te vullen, zodat ik weet wat jouw motivatie is en waarmee ik jou kan helpen. Een wellness consult kost je niets, alleen 30-45 minuten van je tijd. 

Klik op onderstaande button om jouw advies aan te vragen.

Wat zijn essentiële oliën

Essentiële oliën worden gewonnen uit planten. Veel van deze planten bevatten bestanddelen die je niet met het blote oog kunt zien.

De bestanddelen zitten verstopt in verschillende delen van de plant: bijvoorbeeld in de wortels, bloemen, zaden of de schors. Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd en hebben een positief effect op het menselijk lichaam. Essentiële oliën worden al eeuwenlang gebruikt ter bevordering van je gezondheid.

De oliën van dōTerra zijn gecertificeerd, 100% puur, met natuurlijke ingrediënten en zonder bijwerkingen. Daarom zijn ze volledig veilig in gebruik. Je kunt essentiële oliën gebruiken bij lichamelijke en emotionele klachten. De oliën helpen je bij een natuurlijke en gezonde leefstijl. 

Gratis PDF: Top 10 meest gebruikte oliën en toepassingen

Leer wat je onder andere met de top 10 en meest gebruikte oliën kunt doen. Dit is slechts een kleine selectie, want er zijn veel meer mogelijkheden, maar het geeft je een indicatie en richting om je op weg te helpen. Je krijgt ook leuke inspiratiemails van me met ideeën om zelf aan de slag te gaan met je oliën (DIY recepten), maar ook op het vlak van natuurlijke gezondheid en wat je er allemaal mee kunt.

Je gaat ermee akkoord dat je ook andere e-mails met tips en acties van me krijgt. Je kunt je hier te allen tijde weer voor uitschrijven. Ik ga vertrouwelijk met je gegevens om, zoals vermeld in mijn privacyverklaring.

De voordelen van essentiële oliën

 • Natuurproduct met pure ingrediënten

Essentiële oliën van dōTERRA zijn volledige natuurproducten, zonder pesticiden, zonder toevoegingen van conserveringsmiddelen of vulstoffen. Goedkoop is vaak duurkoop, omdat hier vaak synthetische stoffen aan toegevoegd zijn.

 • Geen bijwerkingen

Essentiële oliën zijn pure producten en kennen daarom geen bijwerkingen. Gebruik de oliën wel altijd op de juiste manier en lees je eerst even in. Niet alle oliën zijn geschikt om in te nemen of voor pure toepassing op de huid (soms is verdunde toepassing nodig, vooral bij baby’s of kinderen).

 • Eeuwenoude traditie

Essentiële oliën worden al eeuwenlang gebruikt voor een betere gezondheid en welzijn. De geuren hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand, kunnen je helpen kalmeren, emotionele reacties opwekken en je ondersteunen bij lichamelijke klachten.

 • Duurzaam in gebruik

Essentiële oliën zijn duurzaam in gebruik. Als je er een beetje handigheid in krijgt, zul je merken dat je het overal voor kunt gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld je eigen (schoonmaak)middeltjes mee maken.

dōTerra

dōTERRA betekent ‘geschenk van de aarde‘. dōTERRA is de grootste leverancier van essentiële oliën ter wereld. Het is een 100% puur product, zonder toevoegingen en vervuiling. Het keurmerk van dōTERRA is CPTG (Certified Pure Tested Grade ®). Dat betekent dat de oliën van de allerhoogste (therapeutische) kwaliteit zijn en daardoor volledig veilig in gebruik. dōTERRA helpt je bij een natuurlijke en gezonde leefstijl. Naast essentiële oliën heeft dōTERRA onder andere supplementen, huid- en haarverzorgingsproducten, tandpasta, wasmiddelen en producten voor kinderen.

dōTERRA richt zich op filantropische inspanningen door middel van dōTERRA Healing Hands. Haar missie is om genezing en hoop te brengen aan de wereld, voor een leven vrij van ziekte en armoede, en uiteindelijk om verarmde culturen te leren om zelfredzaam te zijn. Om van iedereen een beter mens te maken.

Ik gebruik essentiële oliën voor de krachtige werking, maar daarnaast sta ik volledig achter de mooie missie van dōTERRA. dōTERRA zorgt ervoor dat lokale gemeenschappen eerlijk en op tijd worden betaald. 

 

Waarom ik werk met essentiële oliën

Omdat ik zelf heb ervaren hoe krachtig essentiële oliën werken. Zowel voor ontspanning, lichamelijke klachten als op emotioneel niveau.

Daarnaast vind ik het een enorme verrijking om met mijn coaching toe te kunnen passen. Ik kan oliën uittesten die bij je passen, maar door mijn ervaring kan ik je ook adviseren over welke oliën geschikt zouden kunnen zijn. Daarnaast is het voor je persoonlijk ook uitproberen wat voor je werkt en wat je prettig vindt. Dit is geheel afhankelijk van je vraag en waar je het voor wilt inzetten.

Persoonlijk gebruik ik de oliën ook erg veel in de diffuser. Het brengt een heerlijke geur en afhankelijk waar ik het voor gebruik op dat moment werkt het ontspannend, verkwikkend of luchtzuiverend.

Daarnaast maak ik mijn eigen blends en gebruik ik het veel bij mijn kinderen, bijvoorbeeld voor het slapen, bij verkoudheid, insectenbeten, blauwe plekken/vallen en zo nog veel meer. Ik maak bijvoorbeeld mijn eigen crèmes/bodybutter, scrubs en deoderant waarin ik essentiële olie toepas en ik gebruik het als natuurlijk parfum. Er zijn zoveel mogelijkheden. Eenmaal een flesje open gedraaid, wil je niets anders meer 😉.

Ervaringen

Ineens sloeg mijn rug op slot. Ik kon niet meer rechtop komen, maar ook niet zitten en niet liggen. Gelukkig had ik de essentiële olie van doTerra in huis. Ik heb eerst een paar druppels peppermint erop gedaan en na een kwartier kon ik alweer bewegen en zitten. Daarna een paar druppels peppermint in olijfolie gedaan en ieder kwartier op de zere plek ingemasseerd.

Na een uurtje kon ik weer goed bewegen. Sinds ik een pakket met oliën van doTerra heb aangeschaft, gebruik ik de verschillende oliën dagelijks. In de diffuser voor luchtzuivering. Een druppel lavendel onder mijn voeten en ik voel de vermoeidheid in mijn voeten niet meer. Een aromaroller voor de dagelijkse oppepper. Wat een geweldige oliën!!

Mieke

Afgelopen week kreeg mijn dochter een behoorlijke allergische reactie op een insectenbeet.. grote ‘supermandriehoek’: rood/dik voor op haar borst, vanaf haar keel. We zijn met haar nar de huisarts gegaan. En van de huisarts kreeg ze tabletjes en hormoonzalf. De tabletjes hebben we gegeven en de zalf heb ik ingeruild tegen een roller met olie: lavendel, eucalyptus en citroen. De vlek is mooi weggetrokken en werd direct na het aanbrengen al minder 🙂.

Liesbet Stam-Gommans

Een aantal jaren geleden ben ik gediagnostiseerd met een bipolaire stoornis type 2. Toen volgde een lange weg van (heftige) medicijnen en therapie. In therapie werd mij verteld dat het niet mogelijk is te leven met deze stoornis zonder medicijnen. Dat was een feit dat ik nooit ging accepteren. Dus gingen we (met behulp van mijn zus) zelf op zoek naar mogelijkheden. Van de medicijnen ervoer ik ernstige bijwerkingen en na meerdere keren wisselen, vond ik eindelijk een medicijn waarmee mijn stemming weer iets omhoog ging. Helaas, de bijwerkingen bleven heftig en elke dag had ik wel pijn of ergens last van. Tremoren (trillende handen), ernstige hoofdpijn en daarmee gepaarde stemmingswisselingen waren aan de orde van de dag, maar we gaven niet op. Het moest en zou beter kunnen, er is meer onder de zon. Toen we zelf op zoek gingen, kwamen we er al snel achter dat van bijna alle medicijnen wel een natuurlijke tegenhanger bestaat. Waarom worden die bij je weggehouden? Tijd om te onderzoeken. Inmiddels, een aantal jaren later, ben ik vrij van medicijnen en voel ik me beter dan ik me al die tijd bij elkaar gevoeld heb.

Nee, het gaat niet vanzelf. Wanneer je een diagnose hebt, zal je zelf op zoek moeten gaan naar de onderliggende oorzaak en die moet je zelf aanpakken. Daar hoorde voor mij een complete verandering van leefstijl bij. Van nacht- naar dagritme. Begonnen met sporten, mediteren, boeken lezen, wandelen, dagboek schrijven en de hele mikmak. Daarnaast gebruik ik sporadisch vitamines (inmiddels weet ik wanneer ik waar behoefte aan heb doordat ik alles destijds bijgehouden heb in documentjes die ik zelf gemaakt heb) en supplementen.

Naast leefstijl, vitamines en supplementen, kwam er nog iets moois op mijn pad: de essentiële oliën van doTerra. Niet alleen koop je een setje oliën, maar je valt in een warm bad van kundige mensen die hun wijsheid graag met je delen.
Dankzij doTerra wacht ik niet meer tot het uit de hand loopt om vervolgens de symptomen te bestrijden. Dankzij doTerra check ik elke dag bij mezelf in, meerdere keren. Dankzij doTerra heb ik een mooie groep mensen om me heen, die ik om raad kan vragen (en andersom natuurlijk ook).

Een aantal keer per dag vraag ik aan mezelf hoe ik vind dat het met me gaat en wat ik denk dat ik op dat moment nodig zou kunnen hebben. Ik heb mezelf en mijn lichaam leren kennen en totaal niet het gevoel dat ik concessies heb gedaan op het leven. Het leven lacht me toe, ik ben en voel me gezond en onderhoud dit dagelijks.

Denk ook elke dag aan jezelf, zodat je niet achter de feiten aanloopt, het is heerlijk!”

Mickey

Hoe kun je essentiële oliën toepassen?

Je kunt essentiële oliën in de diffuser/verstuiver doen. Dit is een fijne manier om een heerlijke geur in je huis te verspreiden. Het werkt als een mini luchtbevochtiger. Het water in de diffuser wordt omgezet in stoom door middel van hoge frequentie trillingen. Hierdoor ontstaat er een koude verneveling. De moleculen van de essentiële olie blijven in tact en hierdoor heeft de diffuser ook een therapeutische werking.

Het ruiken van geur heeft directe invloed op ons lichaam en onze emoties. Zo zijn er direct emotionele voordelen. De werking van de essentiële oliën is zeer divers. De ene olie werkt kalmerend en rustgevend, andere oliën werken stimulerend, zijn goed voor de luchtwegen, desinfecteren of zuiveren de lucht van ongewenste geuren en bacteriën of zorgen voor een verfrissende werking.

Topisch betekent: op de huid. De oliën dringen gemakkelijk door in de huid en worden opgenomen door de cellen. Je kunt het puur gebruiken of een rollertje maken door essentiële olie te mengen met een basisolie. 

Goede plekken om essentiële olie aan te brengen:

 • Hals en nek
 • Voorhoofd en slapen
 • Borst en buik
 • Armen, benen en op reflexpunten onder de voeten

Andere effectieve methodes:

 • Voeg een paar druppels olie toe aan een warm bad
 • Gebruik het voor een massage
 • Maak een warm of koud compres door een handdoek of doek in water te weken, essentiële olie toe te voegen en vervolgens op het gewenste gebied aan te brengen.
 • Voeg olie toe aan een lotion of vochtinbrengende crème en breng dit aan op de huid.

Gevoelige gebieden die vermeden dienen te worden:

 • Huid rond de ogen
 • Ogen en binnenkant oren
 • Gebroken, beschadigde of anderszins gewonde huid

 

 

Doordat de oliën van dōTERRA van hoge kwaliteit zijn, mogen vele oliën worden ingenomen. Bij inname komen essentiële oliën rechtstreeks in de bloedstroom terecht via het maagdarmkanaal, waar ze door het hele lichaam worden getransporteerd. Essentiële oliën zijn oplosbaar in vet, zodat ze gemakkelijk naar alle organen van het lichaam, inclusief de hersenen, worden getransporteerd.

Effectieve methoden voor interne toepassing:

 • Gebruik oliën in recepten voor koken of bakken ter vervanging van verse of gedroogde kruiden en specerijen (essentiële oliën zijn veel krachtiger dan gedroogde of verse kruiden en specerijen, dus begin met een zeer kleine hoeveelheid.)
 • Voeg essentiële oliën toe aan water, smoothies, melk, thee of andere dranken
 • Neem essentiële oliën in via een veggiecapsule
 • Of voeg toe aan een kleine hoeveelheid appelmoes of yoghurt.

Lees bij alle toepassingen de labels voor specifieke instructies en informatie over veiligheid. Niet alle oliën mogen worden ingenomen.

Samenwerken

Ik wil graag samenwerken met jou!

Als jij interesse hebt om ook te bouwen aan een business waarbij je gelooft in natuurlijke gezondheid en het zelfhelend vermogen van je lichaam. Je wilt zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de krachtige werking van essentiële oliën. 

Je wilt overvloed in alle opzichten naar je toetrekken, uit liefde voor jezelf en de mensen om je heen en je wilt je geld ermee verdienen. Je werkt op jouw manier aan je passie en bouwt daarmee tegelijkertijd je business. Dat betekent dus ook dat je de mogelijkheid hebt om tijd en geld te investeren. Daarbij kun jij je eigen pad uitstippelen en doen wat je wilt. Je werkt waar en wanneer jij wilt.  

Je gaat onderdeel uitmaken van ons leuke team, waar je terecht kunt met al je vragen. Neem contact met me op via een bericht of onderstaand contactformulier.  

Liefs, Lisette

 

Contact met mij

9 + 10 =