Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een methode waarbij er gezocht wordt naar de oorzaken van emotionele en lichamelijke klachten. Het is ontwikkeld door Roy Martina en combineert verschillende disciplines, zoals acupunctuur, NLP, kinesiologie en traditionele geneeskunde.

De methode gaat ervan uit dat emotionele blokkades en trauma’s invloed hebben op ons lichaam en onze gezondheid. Door middel van het testen van spierreacties, het stellen van vragen en het geven van gerichte behandelingen worden deze blokkades opgespoord en getransformeerd.

NEI geeft je inzicht in de oorzaak van je klachten en helpt je deze op te lossen. Het kan onder andere gebruikt worden bij angsten, depressies, vermoeidheid, fobieën en slaapproblemen. NEI richt zich niet alleen op de symptomen, maar zoekt naar de dieperliggende oorzaak om zo op een duurzame manier te kunnen genezen.

Bij NEI wordt er gebruik gemaakt van een biotensor. Dit is een apparaat waarmee ik de energie in het lichaam kan meten. De biotensor bestaat uit een houder met daarin een metalen spiraal. Als therapeut houd ik de biotensor vast en stel jou de vragen. Door de antwoorden op deze vragen ontstaat er een verandering in de energie van het lichaam. Door de biotensor te bewegen kan ik deze veranderingen meten en interpreteren. We sporen op deze manier de blokkades in je lichaam op.

Deze blokkades zijn vaak het gevolg van onverwerkte emoties. Deze emoties kunnen bij jou als kind ontstaan zijn, in een latere periode in je leven, maar het is ook mogelijk dat je deze zelf al tijdens de periode bij je moeder in de buik hebt opgeslagen. Deze technieken helpen je om je bewust te worden van de onderliggende emoties en deze te uiten op een veilige en gecontroleerde manier. Door het opheffen van de blokkades kan de energie in het lichaam beter stromen en worden klachten verminderd.

Je komt vrij van de negatieve emoties en overtuigingen die je belemmeren, waardoor je beter in staat bent om relaties aan te gaan, gezondere keuzes te maken en meer voldoening te vinden in het leven.

Het helpt je ook om je voor te bereiden op een goede zwangerschap, door vooraf blokkades en emoties op te lossen. Of tijdens je zwangerschap hier aan te werken of dingen die je vanuit een eerder trimester hebt opgeslagen, los te kunnen laten. Zodat je deze emoties niet meegeeft aan je kindje. Na je zwangerschap kun je op deze manier je emoties verwerken voor jezelf of voor je kindje, waardoor je krachtiger in het leven staat en beter in je vel komt te zitten.