Een zachte start wens je iedereen. Ieder klein nieuw mensje op aarde die de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld maakt. Een grote verandering. Heb je daar weleens bij stil gestaan? Heb je daar weleens bewust over nagedacht? Wat je kindje doormaakt om geboren te worden.

Dat is op zichzelf al een heel proces. Een proces dat een diepe imprint achterlaat. Je blauwdruk voor het leven wordt het ook wel genoemd. De manier waarop je conceptie is gegaan, de manier waarop jij bij je moeder in de buik zat en geboren wordt, bepaalt voor een heel groot deel je karakter en hoe jij in het leven staat. Hoe jij reageert op situaties, omgaat met emoties en stress, omgaat met relaties en je omgeving.

Ieder mens is uniek en wie jij bent wordt gevormd door je conceptie, je tijd in de baarmoeder, je geboorte en de prille periode daarna. Ook wel de eerste 1000 dagen genoemd.

Rondom nieuw leven is het goed om stil te staan bij behoeften. Veel behoeften zijn verbonden met nieuw leven. Behoeften die later in het leven een rol kunnen gaan spelen. Behoeften erkennen en herkennen. Gedrag kan later in het leven voortkomen uit gemiste behoeften. Begrip, erkenning en echte verbinding zijn daarom essentieel.

Mensen zijn sociale wezens en verbinding is een basisbehoefte. Verbinding draagt bij om te begrijpen wie je bent. Onze wens voor iedereen en zeker bij ontstaan van nieuw leven.

Hoe kunnen gemiste behoeften later in het leven een rol gaan spelen?

Door bijvoorbeeld verbinding te missen in een situatie waarin je bij je moeder bent weggehaald. Wanneer dit in een pril begin van je leven is gebeurd, zul je hier onbewust altijd naar teruggrijpen. Voor een kleine baby is dit zeer beangstigend en stressvol en deze imprint zal elk moment bij afscheid nemen weer terugkomen wanneer je dit niet herstelt. Het afscheid nemen op een opvang of school zal dan ook erg moeizaam kunnen verlopen.

Soms is er veel stress tijdens een geboorte, bijvoorbeeld doordat je vast zat in het geboortekanaal en je het helemaal alleen hebt moeten doen. Niemand die je kon helpen op dat moment. Dit is een diepe imprint die achterblijft en erg stressvol. Hierdoor heb je niet geleerd om je stress te reguleren. Je hebt geleerd om alleen te moeten vechten. In de rest van je leven zul je dit tegenkomen, bij spannende momenten of stressmomenten. Het zal je iedere keer naar de keel grijpen, tot het moment dat je dit herstelt bij jezelf.

Was jij ongewenst dan kun jij je snel afgewezen voelen. Je hebt de basisbehoefte liefde en acceptatie in de kern gemist. Dit zal jij je leven lang bij je dragen (tot je het heelt), omdat dit in je eicel is aangelegd. Een kenmerk is dat je moeite kunt hebben met plannen of juist extreem wilt plannen. Je wijst liever anderen af, omdat je zelf niet nog eens afgewezen wilt worden. Deze angst om afgewezen te worden zit diepgeworteld in je systeem en je zult jezelf altijd beschermen om hier nog een keer mee geconfronteerd te worden.

Wil je dergelijke geboortepatronen of gemiste behoeften herstellen bij jezelf, dat is mogelijk. (Ja, ook als je al volwassen bent! Dit is nooit te laat.) Neem dan even contact met mij op, dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

Naast deze imprints zijn er natuurlijk nog vele andere manieren om geboren te worden en de periode bij je moeder in de buik te hebben gezeten. Het is om je een idee te geven welke blauwdrukken je meekrijgt in deze kwetsbare periode van nieuw leven.

Om jou bewust te maken waar bepaald gedrag vandaan kan komen. Bij jezelf of bij je kindje. Bewustzijn. In verbinding zijn. Erkenning en herkenning. Dit draagt bij aan liefde en levensgeluk.

Samen met Manon Zuuring van maan.konijn organiseer ik een warm welkom voor jou. Een bijeenkomst ontstaan door kennis, ervaring en ons hart samen te brengen. Wij willen jou graag daarin meenemen. Onze missie is: bijdragen aan liefde en levensgeluk.

In deze eerste bijeenkomst die we samen organiseren staat het onderwerp verbinding centraal.

Wil jij door een andere kijk, bewustwording en inspiratie jezelf en je kindje beter begrijpen? Wij ontmoeten je graag op 11 juli om 20.00 uur bij Hypericon (Berg en Dalseweg 83) in Nijmegen.

Verwonder en beleef mee!

Aanmelden via info@wonderwissel.nl

See you soon!