Hoe werkt NEI?

 

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is ontstaan vanuit verschillende principes, zoal psychotherapie, acupunctuur, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), bio-kinesiologie en Touch For Health. Er wordt nu ongeveer 20 jaar in Nederland met deze methode gewerkt.

NEI werkt vanuit de principes van de Chinese gezondheidsleer en de 5-elementen.  

Iedereen heeft emoties en slaat herinneringen op. Gedurende je hele leven maak je van alles mee en dit vormt je verder tot de persoon die je bent. Soms zitten daar negatieve of ongewenste emoties tussen.

Je bent je natuurlijk niet altijd bewust van emoties uit het verleden en wat die nog voor invloed kunnen hebben op jouw dagelijks leven nu. Maar emoties blijven voortbestaan in je lichaam.

Je kunt het vergelijken met een ijsberg: een groot deel ligt onder het wateroppervlak en zie je niet. Maar het is er wel en behoort tot de ijsberg. Jouw emoties en herinneringen sla je op in je onderbewustzijn. En je onderbewustzijn is dat deel van de ijsberg dat je niet ziet. Maar het kan nog wel degelijk invloed hebben op jouw gedrag en hoe jij je voelt.

Het is goed om je bewust te zijn van de emoties die je hebt. En als dat ongewenste of negatieve emoties zijn, is er een mogelijkheid om hiermee aan de slag te gaan. Vaak zijn er onverwerkte emoties en dat is heel logisch als je nadenkt hoeveel je in een mensenleven meemaakt.

Tijdens een zwangerschap gebeurt er veel. En de baby in jouw buik voelt je emoties haarfijn aan. En natuurlijk kun je negatieve emoties of gevoelens niet altijd voorkomen. Die mogen er ook zijn. Maar wees je bewust dat deze emoties kunnen doorspelen in het leven je kindje. Bij een heftige zwangerschap bijvoorbeeld, kan de baby daar na de geboorte last van hebben. Maar denk ook aan stress, onderdrukte emoties of bij ziekte.

Of als je tijdens je zwangerschap een heftige emotie hebt gevoeld, door bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare, dan kan het zo zijn dat je baby dat verdriet eigen maakt en daar veel van huilt.

Emoties stapelen zich op. En dat gebeurt onbewust en onbedoeld. Maar hoe kun je aan de slag met die emoties en hoe kan het jou helpen om je beter te voelen of je kindje te ondersteunen als het veel huilt?

Na de geboorte en de eerste paar jaar sta je nog ontzettend in verbinding met je kindje en kun je de emoties bij je kindje via jou zelf helen.

Door het werken met NEI, ga je laagje voor laagje afpellen. Vergelijk het met een ui. Totdat je bij de kern komt. En de kern is daar waar de allereerste emotie of het gevoel ontstaan is. Daar waar jij het de allereerste keer hebt gevoeld. En waar je van alles omheen bent gaan ‘bouwen’ en ‘stapelen’.

Doordat alles energie is, stemmen we met een biotensor af op het onderbewustzijn van de testpersoon en komen we bij antwoorden, die je normaal niet snel zult weten. Maar omdat het wordt uitgetest maak je direct verbinding met de persoon die getest wordt. Met behulp van testlijsten kan de oorzaak achterhaald worden. En door het bewust te maken, gaat het zelfhelend vermogen aan de slag.  

Het is een methode die daardoor erg vriendelijk is, omdat er geen eindeloze praatsessies zullen zijn.

 Hoe kan NEI jou helpen tijdens je zwangerschap en kraamtijd?

Door het besef dat je alles doorgeeft. Maar ook dat je vervelende gevoelens kunt stoppen en niet door hoeft te geven aan je kindje. En deze bij jezelf kunt helen.

Je helpt je brein door het alsnog een plekje te geven. En de emotie zal geneutraliseerd worden, waardoor je er geen last meer van hebt.

Tijdens de zwangerschap kun je al bepaalde emoties van bijvoorbeeld je eerste trimester ‘opruimen’. Het kan ook ter ondersteuning naast een medisch traject. Maar ook als begeleiding tijdens je zwangerschap om aan het licht te brengen wat er nodig is om gedachtes los te laten of uit te testen wat je kindje nodig heeft op dat moment. Ook in je kraamtijd of daarna kan het je helpen je beter te voelen of emoties of schuldgevoelens los te laten.

In je zwangerschap mag je je openstellen voor het kindje dat bij je komt, vol vertrouwen. Het hele proces: van incarneren tot zwangerschap tot geboorte is ontzettend belangrijk voor een zieltje en daar kan NEI heel goed bij ondersteunen.

Wil je vrijblijvend kennis met mij maken. Vraag hier dan een gesprek aan.