Bewust Zwanger Zijn

– In verbinding met jezelf en je kindje

Een zwangerschap is een periode om je nog extra bewust te zijn van wat er in en met jouw lichaam gebeurt. En dat mini mensje dat in jou groeit, voelt jouw emoties haarfijn aan. Soms zijn dat fijne emoties, maar soms zijn het negatieve emoties of gevoelens. En die heeft iedereen natuurlijk wel eens.

Waar het om gaat is dat jij je bewust wordt van deze negatieve emoties en gevoelens. Want voorkomen kun je ze niet altijd. En ze mogen er natuurlijk ook zijn. Alles is energie en vanuit de familielijn – je moeder, je oma, je overgrootoma etc. – kunnen emoties jarenlang doorgegeven worden. Jij kunt dit stoppen door op dat punt aan de slag te gaan.

Bewustwording is belangrijk, omdat deze emoties invloed hebben op jouw kindje in je buik. Dat voelt het kindje in de buik, maar het kan ook doorspelen als je kindje geboren is.

Je kindje kan bijvoorbeeld last hebben van jouw stress als je een heftige zwangerschap doormaakt. Of denk aan ziekte, stress op het werk of het overlijden van een dierbaar persoon. Maar ook onderdrukte emoties van jou kunnen daar een rol in spelen. Emoties die jij niet verwerkt hebt. Vanuit je kindertijd of later in het leven. Je bent je daar niet altijd bewust van, maar toch kan het een grote rol spelen in wat jij doorgeeft. Dit is iets dat heel vaak voorkomt. Omdat je in de kindertijd alles voor waarheid aanneemt en daardoor gevormd wordt, kun je dit vaak zelf niet oplossen.

Je kindje kan zich dat verdriet of dat gevoel helemaal eigen maken, doordat je kindje geen onderscheid kan maken tussen jouw emoties en zijn eigen emoties. Alles wat je kindje voelt zal het zich eigen maken als eigen emoties. En dat kan bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat je kindje na een geboorte onrustig is of veel huilt.

Onbewust en onbedoeld stapelen emoties zich op deze manier op. Maar hoe kun je aan de slag met die emoties en hoe kan het jou helpen om je beter te voelen en tijdens de zwangerschap al hiermee aan de slag te gaan.

Als je een veilig gevoel in de baarmoeder creëert, kan je kindje zich na de geboorte thuis gaan voelen en gaan hechten.

Herken je dit?

 • Je bent zwanger, maar beseft dat je er niet volledig bewust mee bezig bent zoals je zou willen.  
 • Je zwangerschap loopt wat anders en/of je zit in een medisch traject. Je mist vertrouwen in je zwangerschap en mist iets om op terug te kunnen vallen.  
 • Je bent zwanger geworden met behulp van IVF of ICSI. Je bent je er bewust van dat dit een ander proces is dan een natuurlijke zwangerschap en dat dit een ander effect heeft op je kindje. Door tijdens je zwangerschap hier aandacht aan te geven, kunnen jij en je kindje voor de geboorte al dingen helen. 
 • Je wilt graag de controle houden op alles en voelt angst of onzekerheid met betrekking tot alle komende veranderingen.
 • Je voelt de behoefte aan begeleiding tijdens je zwangerschap om onder meer aandacht te geven aan je ongeboren kindje of door ongemakken die je als moeder ervaart tijdens je zwangerschap en je kijk op de bevalling. Dit kan bijvoorbeeld als je ongeboren baby pijnplekken aanraakt die nog uitgewerkt mogen worden, zodat je je als moeder (en vader) zo goed mogelijk op de bevalling kunt voorbereiden. 
 • Je wilt je goed voorbereiden op de geboorte. Je vindt het belangrijk om (negatieve of angstige) gedachten los te laten. Je wilt weten wat je ongeboren kindje nodig heeft. 

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Jij met bewuste aandacht voor jezelf en je kindje zwanger vol zelfvertrouwen zwanger kunt zijn en naar de bevalling toe kunt leven. 
 • Jij al vóórdat je kindje ter wereld komt jouw eerdere blokkades en emoties (of die vanuit de familielijn) hebt verwerkt, zodat je deze niet door kunt geven aan je kindje;
 • Jij naast je fysieke issues of medisch traject (emotionele) ondersteuning krijgt.
 • Jij na een IVF of ICSI traject al een proces voor je kindje in gang hebt gezet.
 • Jij onvoorwaardelijke liefde voor jezelf én je kindje voelt. 
 • Jij al tijdens je zwangerschap kunt werken aan de ‘opruiming‘ van je 1e trimester. 

Dit is allemaal mogelijk door te werken op jouw onderbewustzijn. Daar waar jij herinneringen, ervaringen en emoties opslaat. Dat weet je soms niet meer bewust en soms draag je deze al mee vanuit voorgaande generaties. Als jij ze heelt, geef jij ze niet meer door en dit zorgt ervoor dat je kindje met zo min mogelijk ‘bagage’ ter wereld komt. 

Naast het medisch noodzakelijk stuk, wil je vol vertrouwen in je zwangerschap staan en liefdevol naar de bevalling toe leven. Dit traject kan dan een hele mooie aanvulling zijn naast je medische traject.

Traject

Bewust Zwanger Zijn

Tijdens het traject Bewust Zwanger Zijn begeleid ik jou gedurende een periode van 6 tot 8 weken. Dit doe ik door middel van therapiesessies met behulp van NEI en NLP, te kijken naar jouw eigen geboorte middels Geboorte In Kaart en eventueel een Verbroken Verbinding Voetmassage. 

We stemmen de inhoud van het traject af op wat jij nodig hebt, maar in ieder geval doen we 3 sessies van anderhalf uur (live of online). Daarnaast ontvang je een werkboek met tips en opdrachten.

Alles heeft als doel dat jij aan het eind van het traject:

 1. Emoties, gedachten en blokkades vanuit de familielijn of je eigen kindertijd hebt verwerkt en deze niet meer doorgeeft aan je kindje;
 2. Vol zelfvertrouwen je zwangerschap doorloopt en op die manier naar de bevalling toe kunt leven;
 3. De punten hebt aangepakt die op dat moment speelden bij jou of door je kindje aan het licht gebracht mochten worden;
 4. Helemaal voorbereid bent op de geboorte van je kindje en je kindje de optimaal mogelijke start kunt geven;
 5. Rust voelt bij jezelf en weet hoe je bij jezelf en je eigen gevoel kunt blijven.

De investering voor dit traject bedraagt 749 euro voor een eenmalige betaling.

Of betaal in 3 termijnen van 266 euro.

 

Heb jij er wel eens bij stil gestaan dat het proces van geboren worden een allesbepalende factor kan zijn voor de rest van je leven?

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten als ik jouw hulp inschakel?

We gaan samen 1-op-1 aan de slag met waar jij aan wilt werken en wat jij wilt doorbreken. Dit brengen we eerst helder in kaart tijdens de intake. Tijdens het traject kunnen we altijd bijschaven in waar je tegenaan loopt. Veelal test ik uit de met de biotensor (dat is een meetinstrument om contact te maken met je onderbewustzijn), maar ik kan je ook praktische interventies geven, welke je zelf ook nog kunt toepassen thuis. Door te helen op het niveau van het onderbewustzijn werkt het ontzettend krachtig. En je kunt veelal zonder te veel moeite jouw “pijn” verwerken en loslaten.

Kan ik ook losse uren coaching bij jou aanvragen?

Omdat ik uit ervaring weet dat er vaak meerdere dingen geheeld mogen worden en dat er bij (aanstaande) ouder(s) en kind emoties spelen die van invloed zijn, bied ik dit aan in een traject waarbij jij de best mogelijke oplossing krijgt. Dit lukt (meestal) niet met één enkele sessie.

 

Worden afspraken vergoed door de zorgverzekering?

Afspraken worden niet (ook niet deels) vergoed door de zorgverzekering. Dit omdat ik vrij wil blijven om mijn eigen keuzes te maken waarin ik me wil blijven ontwikkelen, zodat ik jou het beste kan blijven bieden. Daarbij wil ik niet vastzitten aan regelgeving of eisen daarin die jou wellicht niet ten goede komen.

Als je in loondienst werkt, kun je met je werkgever overleggen of je aanspraak kunt maken op een budget dat beschikbaar is voor coaching en/of persoonlijke ontwikkeling. 

Benoem bij je werkgever wat de reden is dat je dit wilt en wat het jou kan opleveren. Voor je werkgever zal dit dan ook alleen maar in het voordeel werken als jij beter in je vel zit.

 

Ik twijfel. Kan ik met jou overleggen over wat ik moet doen?

Uiteraard! Ik denk graag met je mee, zodat ik jou op de best mogelijke manier kan helpen. 

Neem contact met me op via de contactmogelijkheden op mijn website. 

 

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dat is zeker mogelijk.

Kijk even welk traject voor jou wenselijk is en daar vind je op de pagina ook de mogelijkheden voor betaling. Is dit voor jou niet haalbaar, neem even contact met mij op. Dan bespreken we samen wat er voor jou wel mogelijk is. Ik wil niet dat de investering voor jou een belemmering vormt om hiermee aan de slag te gaan, omdat ik uit ervaring weet hoe belangrijk het is om balans en rust te ervaren binnen het gezin. 

 

Ik vind het te duur/ik kan het niet betalen

Ik snap dat het veel geld voor je kan zijn. Maar wat ik je wil teruggeven is dat jouw gezondheid en die van je kind(eren) het allergrootste goed is. Gun jezelf vol vertrouwen in je zwangerschap te staan en naar de bevalling toe te leven. En vraag om hulp als het niet zo liep als gewenst en jij daar last van hebt. Je zult jezelf achteraf dankbaar zijn. Zie het als een investering voor je leven. Een onderhoud voor je eigen lichaam. Maar ook een investering in het helen van emoties die in de familielijn doorgegeven worden en die jij hiermee kunt stoppen. 

Happy ouders = happy kind 🙂

Kun je het echt niet betalen in 3 termijnen, neem dan even contact met mij op.

Wanneer kan ik starten?

We maken onderling afspraken over wanneer je wilt starten. Omdat het een 1-op-1 traject is, kunnen we afspreken wat voor jou prettig is hoeveel tijd je tussen de afspraken wilt laten.

 

Heb je een andere vraag?

Neem gerust contact met me op via het contactformulier of de contactgegevens die op mijn website vermeld staan.